Handelspand

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Handelspand

Beschrijving

Handelshuis met art-decogevel van vier bouwlagen en vier traveeën onder een plat dak, waarvoor in 1928 een bouwaanvraag werd ingediend (dossier ontbreekt).

De bovenverdiepingen vertonen een volkomen symmetrische opbouw, verticaal geritmeerd door drie gevelhoge lisenen in rood baksteenmetselwerk, bovenaan versierd met een decoratieve baksteenornamentatie. Contrasterend gebruik van betonnen structuren (kunststeen) voor de vensterdorpels, borstweringen met prismaprofielen en gelijkaardige gevelfriezen. Rechthoekige vensters met vernieuwde ramen, geïnspireerd door het historisch model. Verbouwde begane grond.

• Stadsarchief Mechelen, verzameling F. Berlemont, Bruul 3/p. 9.
  • Stadsarchief Mechelen, bouwaanvragen: 1928/0077.