Vier geschutsbeddingen en gebouw Duitse batterij

Beschrijving

Vier geschutsbeddingen in weiden ten noordwesten van de hoeve Ramskapellestraat 30. Op de hoeve zelf is nog een bakstenen gebouw uit de Tweede Wereldoorlog te zien. Op de kruising van de Ramskapellestraat met de berm van de voormalige spoorweg Nieuwpoort-Diksmuide (de zogenaamde 'Frontzate') ligt nog een 'Tobruk' uit de Tweede Wereldoorlog. Vlakbij ligt de Belgische militaire begraafplaats van Ramskapelle.

Historiek

Vier geschutsbeddingen en een bakstenen gebouwtje van een Duitse batterij uit de Tweede Wereldoorlog. Deze bouwwerken worden toegeschreven aan de 6de batterij van het 139ste artillerieregiment, die behoorde tot de 39ste infanteriedivisie. Deze batterij was uitgerust met vier 10.5cm houwitsers. In 1943 telde deze batterij 35 man.

Beschrijving

Vier betonnen open geschutsbeddingen. Op het erf staat nog één bakstenen gebouw, die vermoedelijk ook deel uitmaakte van de infrastructuur van de batterij.

• PHILIPPART F. 2014: Atlantikwall. Bunkers van de Tweede Wereldoorlog in België, Antwerpen.

Auteurs: Decoodt, Hannelore