Bungalow

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Bungalow

Beschrijving

Bungalow met ruime omhaagde voortuin, gebouwd voor rekening van de heer Vincent, volgens een bouwaanvraag van 1932. In 1993 door Serge Devaux (Brussel) respectvol verbouwd tot een woning met kubistische inslag.

Oorspronkelijk een heel eenvoudige vierkamerbungalow op bijna vierkant grondplan. Witbepleisterd volume van één bouwlaag onder plat dak met brede, vlakke, overstekende, groen geschilderde dakrand. Centraal deurrisaliet met drieledig verdiepte rechthoekige deur. Links één beluikt rechthoekig venster, rechts twee kleine vierkante, betraliede vensters. Alle vensters zijn voorzien van groen geschilderde afzaten.

In 1993 werden centraal en linksachter op het dak twee in elkaar grijpende kubusvormige volumes toegevoegd, beide voorzien van gelijkaardige dakrand als het basisvolume. Het rechtervolume, aan straatzijde gesloten en met rechts een uitspringende vierkante schouw is iets lager dan het linker, dat onder de dakrand een smal bandvenster heeft. De ingreep is bescheiden van omvang en sluit qua vormgeving goed aan bij het bestaande.

Groen geschilderd schrijnwerk, waarschijnlijk nog oorspronkelijk. Voordeur bovenaan doorbroken door vier kleine vierkante ramen met helder glas.

• Gemeentearchief Sint-Genesius-Rode, Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening, bouwaanvragen 29.11.1932, 28.09.1993/1993125.

Auteurs: De Houwer, Veerle