erfgoedobject

Rijwoning uit het interbellum

bouwkundig element
ID
216866
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/216866

Juridische gevolgen

Beschrijving

Eenvoudige, doch karakteristieke rijwoning met modernistische kenmerken uit het interbellum, waarvoor onduidelijk gesigneerde bouwaanvraag van 1935.

Onderkelderd rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder een geknikt zadeldak (kunstleien) met de nok parallel aan de straat. De begane grond kreeg een parement van licht gekleurde baksteen op een hardstenen plint; de bovenverdieping werd beraapt. Rechthoekige muuropeningen met bewaard schrijnwerk en typische horizontale roedeverdeling. Boven de deur drie in de hoogte gekoppelde rechthoekige vensters, vermoedelijk ter verlichting van de trappenkast. Holte van de voormalige voetschraper links van de deur.

  • VANDENBREEDEN J. (onder leiding van) 2013: Architecturale en stedenbouwkundige analyse en waardebepaling van het bouwkundig erfgoed van de gemeente Tervuren. Synthetische fase. Deel 2a – Inventarislijst Achterstraat-Lindeboomstraat, 8.

Auteurs: Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Rijwoning uit het interbellum [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/216866 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.