Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Eclectisch burgerhuis waarvoor in 1912 een bouwaanvraag werd ingediend 'tot het bouwen van een huurhuis' in opdracht van Alphonse Willepit en naar ontwerp van de Schaarbeekse architect Ch. De Reymaeker.

Rijhuis van drie traveeën en drie bouwlagen met verhoogde begane grond onder zadeldak. Lijstgevel met enkelhuisopstand op hardstenen plint met getraliede, rechthoekige keldervensters. Baksteenmetselwerk verlevendigd door simili muurbanden. Bel-etage met centraal deurvenster en balkon, voorzien van een gebombeerde, gietijzeren leuning en een hardstenen balkonplaat op voluutconsoles. Respectievelijk rechthoekige, korfboog- en steekboogvensters onder al dan niet doorgetrokken waterlijst. Rechthoekige houten vleugeldeur onder hardstenen latei en bovenlicht. Aflijnende houten kroonlijsten op modillons.

• Tervuren Dienst Stedenbouw en Woonbeleid, Bouwdossier de Robianostraat 13.

Auteurs: De Vries, Birgit; Kennes, Hilde