Vrijstaande dorpswoning

Vrijstaande dorpswoning met aanpalend bijgebouw, kadastraal geregistreerd in 1899.

De woning telt twee traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak. De met schijnvoegen gecementeerde lijstgevel vertoont een enkelhuisopstand op zwarte plint met tussen de eerste en tweede bouwlaag een nagenoeg gevelbreed omlijst paneel (voorheen met opschrift?). Rechthoekige vensters, beluikt op de begane grond, en deur onder houten latei. Venster met trompe l’oeil in de deurtravee. Aflijnende houten kroonlijst. De luiken van het venster in de linkse zijgevel werden vrij recent verwijderd. De top vertoont een beschildering van imitatievakwerk.

Links haaks aansluitend éénlaags bijgebouw onder pannen zadeldak. Met schijnvoegen gecementeerde en witgeschilderde baksteenbouw voorzien van twee houten poorten en kleinere rechthoekige vensters onder houten latei.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Tervuren, afdeling II (Tervuren), 1899/24.

Auteurs: De Vries, Birgit; Kennes, Hilde