Villa in cottagestijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa in cottagestijl

Beschrijving

Villa in cottagestijl, kadastraal geregistreerd in 1914 als 'nouvelle construction', bestaande uit een huis en een remise in opdracht van Uihlein-Doublet, weduwe Gaspard, rentenierster, Brussel. Verbouwd in 1950 door toevoeging van een terras en een halfronde eetkamer aan de zuidzijde.

Van de straat moeilijk zichtbaar en gelegen in een beboomde tuin. Baksteenbouw van twee bouwlagen onder gecombineerde pannen bedaking. De gevels zijn op de verdieping voorzien van een witte crépibezetting en imitatie vakwerk. Rechthoekige vensters waarin bewaard schrijnwerk met roedeverdeling.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Tervuren, afdeling II (Tervuren), 1914/45.
  • Tervuren Dienst Stedenbouw en Woonbeleid, Bouwdossier Hertogenweg 10.