• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Deze in de lintbebouwing opgenomen rijwoning met inrijpoort, kadastraal geregistreerd in 1892, telt drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak met dakkapellen.

De lijstgevel opgesmukt met sierankers op geschilderde plint vertoont een verzorgd bakstenen parement van rood beschilderde baksteen en witgeschilderde voegen. Voor de negblokomlijstingen en de sluit- en aanzetstenen in de ontlastingsbogen van de rechthoekige vensters werd witgeschilderde steen aangewend, blauwe hardsteen voor de doorgetrokken lekdrempels, lateien, poortomlijsting en steigergaten.

Het schrijnwerk bleef grotendeels bewaard. Aflijnende fries met casementen en houten geprofileerde kroonlijst.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Tervuren, afdeling II (Tervuren), 1892/8.

Auteurs: De Vries, Birgit; Kennes, Hilde