Beschrijving

Intact bewaarde stadswoning met neotraditionele reminiscenties, in 1907 kadastraal geregistreerd als 'nouvelle construction' in opdracht van Prosper Michiels-Marx, onderwijzer. Half vrijstaande, onderkelderde woning van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met de nok parallel aan de straat.

Bakstenen lijstgevel met contrasterend gebruik van witte baksteen voor muurbanden en rollagen. De rechthoekige muuropeningen van de begane grond hebben een ijzeren I-latei op consooltjes en zijn bekroond door segmentbogige spaarvelden waarin kleurrijke tegeltableaus met florale motieven. Segmentbogige bovenvensters; behouden schrijnwerk met houten roedeverdeling in de bovenlichten.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Tervuren, afdeling II (Tervuren), 1907/35.

Auteurs :  De Vries, Birgit, Kennes, Hilde