erfgoedobject

Villa Sole Mio

bouwkundig element
ID: 216935   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/216935

Beschrijving

De modernistisch getinte villa werd gerealiseerd naar een ontwerp van de Tervuurse architect M. Jenet van 1935. Het betreft een vrijstaande woning, ingeplant op een lichte verhevenheid. De voortuin is afgesloten door een lage, witgeschilderde en beraapte muur en een laag ijzeren poortje met geometrische art-decomotieven.

Het grosso modo rechthoekige volume telt twee bouwlagen met typische volumewerking onder een plat dak met sterk overkragende, heden vernieuwde kroonlijst. De gevels zijn wit beraapt op een hoge bakstenen sokkel en worden geopend door eenvoudige rechthoekige vensters met vernieuwd schrijnwerk. Het accent ligt op de opengewerkte zuidoostelijke hoek met een gebogen inkomportaal dat toegang verleent tot de verhoogde begane grond; het portaal wordt bekroond door een terras met buisleuning. Op straatniveau links is er een garage. De rechtse zijgevel wordt gekarakteriseerd door een verticaal uitgewerkt, art-decogetint glas-in-loodraam.

  • Tervuren Dienst Stedenbouw en Woonbeleid, Bouwdossier Pater Dupierreuxlaan 12.

Bron     : -
Auteurs :  De Vries, Birgit, Kennes, Hilde
Datum  : 2015


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Villa Sole Mio [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/216935 (Geraadpleegd op 30-03-2020)