erfgoedobject

Villa Sole Mio

bouwkundig element
ID
216935
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/216935

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Sole Mio
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

De modernistisch getinte villa werd gerealiseerd naar een ontwerp van de Tervuurse architect M. Jenet van 1935. Het betreft een vrijstaande woning, ingeplant op een lichte verhevenheid. De voortuin is afgesloten door een lage, witgeschilderde en beraapte muur en een laag ijzeren poortje met geometrische art-decomotieven.

Het grosso modo rechthoekige volume telt twee bouwlagen met typische volumewerking onder een plat dak met sterk overkragende, heden vernieuwde kroonlijst. De gevels zijn wit beraapt op een hoge bakstenen sokkel en worden geopend door eenvoudige rechthoekige vensters met vernieuwd schrijnwerk. Het accent ligt op de opengewerkte zuidoostelijke hoek met een gebogen inkomportaal dat toegang verleent tot de verhoogde begane grond; het portaal wordt bekroond door een terras met buisleuning. Op straatniveau links is er een garage. De rechtse zijgevel wordt gekarakteriseerd door een verticaal uitgewerkt, art-decogetint glas-in-loodraam.

  • Tervuren Dienst Stedenbouw en Woonbeleid, Bouwdossier Pater Dupierreuxlaan 12.

Auteurs: De Vries, Birgit; Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Villa Sole Mio [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/216935 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.