Classicistische dorpswoning

Beschrijving

Classicistisch getint enkelhuis van vijf traveeën en anderhalve bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw.

Baksteenbouw met gebruik van kalksteen voor de omlijstingen der muuropeningen. Gecementeerde plint en hoekstenen. Sobere oostelijke voorgevel, geritmeerd door getraliede steekboogvensters in vlakke omlijsting met sluitsteen, en gelijksoortige rechterdeur met gestrekte tussendorpel. Haast vierkante zoldervensters. Zijgevels met aandak en muurvlechtingen; rechthoekige zoldervenster. In de achtergevel, twee rechthoekige getraliede vensters.

Recente haakse bijbouw. Bakhuis aangebracht in de kelderverdieping. Tijdens de 19de eeuw deed dit huis dienst als winkel, herberg, woonhuis en gemeentehuis van Boekhout.