Geallieerde militaire post

Beschrijving

Geallieerde militaire post opgetrokken ten westen van de 'Dickebusch Line', in een zone waar heel wat opslagplaatsen, barakkenkampen en medische voorzieningen waren ingericht. Net ten zuiden van deze hoeve was een 'Pioneer Camp', een geniekamp opgetrokken met barakken. In de zomer van 1918 bouwde de genie van de Amerikaanse 30ste divisie in deze zone heel wat betonnen posten, als onderdeel van nieuw aangelegde stellingen. Mogelijk is ook deze bunker door hen gerealiseerd.

Beschrijving

Betonnen militaire constructie. Het beton is aan de buitenzijde deels gegoten tegen gegolfd plaatijzer. Gezien het gebogen dak kan verondersteld worden dat de constructie gegoten is op zogenaamde 'elephant plates', gebogen gegolfd plaatijzer. Aan noordwestelijke zijde is een toegangssas zichtbaar, wellicht voor een L-vormige toegang. De constructie kon niet van nabij bekeken worden.

• The Imperial War Museum Trench Map Archive on CD-rom [CD-rom uitgegeven door The Naval & Military Press in association with the Imperial War Museum]: Poperinghe, 28 N.W. 3, Ed. 3B, 11/7/1918.
  • OLDHAM P. 2014: Armageddon’s Walls. British Pill Boxes and Bunkers 1914-1918, Barnsley.

Auteurs: Decoodt, Hannelore