erfgoedobject

Reclamemuurschildering voor La Royale en Stella Artois

bouwkundig element
ID
217092
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/217092

Juridische gevolgen

Beschrijving

Reclamemuurschildering voor het Leuvense hotel-restaurant 'La Royale' -vermoedelijk het gelijknamige hotel aan het Martelarenplein dat nog steeds bestaat- in combinatie met een reclame voor 'Stella Artois'. Het Leuvense hotel is momenteel in handen van 'Inbev', net als 'Stella'.

De reclamemuurschildering beslaat bijna de volledige zijgevel, met uitzondering van de geveltop en een horizontale band van bijna één meter hoog onderaan. Ze wordt rechts onderaan doorbroken door een venster. Ze is rechthoekig en werd vermoedelijk op een gegeven ogenblik wit overschilderd. Ze bestaat uit zwarte en witte hoofdletters, op een ondergrond die er momenteel zalmroze uitziet en geeft volgende tekst weer, verdeeld over vijf tekstregels: "Hotel Restaurant La Royale (...) Louvain/ Stella Artois/ La bière fine de luxe".


Auteurs: De Houwer, Veerle
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Reclamemuurschildering voor La Royale en Stella Artois [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/217092 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.