Reclamemuurschildering voor Piano's De Smet

Beschrijving

Reclamemuurschildering voor 'Piano's De Smet' op de zijgevel van een hoeve, goed zichtbaar van de nabijgelegen spoorweg.

De Brusselse firma van Louis De Smet was onder meer verdeler van de beroemde Franse 'Pleyel'-piano's, met winkels aan de Rue Royale. De eigen fabriek van De Smet was van 1905 tot 1930 en gevestigd aan de Waterloose Steenweg in Elsene, voordien aan de Rue de l'Aqueduc.

De reclamemuurschildering is maar gedeeltelijk leesbaar. Ze beslaat het grootste deel van de gevel, inclusief de geveltop en bestaat hoofdzakelijk uit witte hoofdletters. Het gedeelte in de geveltop is het best bewaard. Het gaat om de tekst:"Pianos DeSmet 99. Rue Royale Bruxelles". Boven de poortopening aan de linkerkant staat nog een tekst met gebogen onderlijn, die echter niet meer leesbaar is. Rechts hiervan vallen nog 'Modelage en Bois' en 'Piano's' te onderscheiden.

Auteurs: De Houwer, Veerle