Deze eenvoudige eclectische burgerwoning werd in 1911 ontworpen voor de Naamlooze Bouw- Crediet- en Spaarmaatschappij Voorspoed door huisarchitect John Voet.
Vóór de Eerste Wereldoorlog bouwde de maatschappij woningen en villa’s in diverse nieuwbouwwijken te Antwerpen zoals in Sint-Mariaburg of Zurenborg, in opdracht van particuliere klanten of voor verkoop sleutel-op-de-deur. Voor de periode 1910-1914 zijn een veertigtal bouwdossiers gerepertorieerd, grotendeels toe te schrijven aan John Voet, die als architect aan de maatschappij verbonden was. In zijn ontwerpen varieerde Voet van de klassieke beaux-artsstijl, over het eclecticisme met art-nouveautoets tot de cottagestijl.
Deze meergezinswoning telt drie traveeën en drie bouwlagen op een hoog souterrain. Ze kreeg een klassieke enkelhuisindeling, met gang en trappenhuis in de deurtravee en enfilade van twee kamers in de venstertravee, met achteraan keuken en veranda. In het souterrain bevonden zich aan straatzijde een inkom, bureel en kolenkelder, waarachter zich een hele grote "keldering" bevond.
De woning kreeg een klassiek opgebouwde lijstgevel, met een eigentijds, naar de art nouveau verwijzend, materiaalgebruik. Lage hardstenen plint, houten kroonlijst op modillons, hardstenen puilijst, balkons met smeedijzeren leuning in de centrale travee (leuning boven verdwenen). Parement in gele baksteen, verlevendigd door banden in geglazuurde baksteen. Segmentbogige vensters en deur met rollaag in witte geglazuurde baksteen. Schrijnwerk van kroonlijst en guillotinevensters op de verhoogde begane grond is bewaard. Hoge voordeur, deur naar het souterrain en keldervensters bewaarden het oorspronkelijke, sierlijke smeedijzerwerk.
- Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 956 # 3208.
- S.N. 2013: Herwaarderingsplan Zurenborg, deel II: Inventaris, 184.