Pastorie van de Heilig Kruisparochie van 1845

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pastorie van 1845

Beschrijving

Pastorie met door hek afgesloten voortuin. Bakstenen dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), van 1845 (jaartal op deurlatei) met neoclassicistische inslag. Middenrisalit en bakstenen hoekbanden. Rechthoekige keldergaten met vlakke omlijsting; getoogde vensteropeningen met bovendorpel van strekse baksteen en lekdrempels van kalksteen (kordon vormend op de bovenverdieping). Vlakke deuromlijsting, met neuten en geprofileerde druiplijst. Zelfde ordonnantie voor voor- en achtergevel.