Voormalige gesloten hoeve uit de eerste helft van de 18de eeuw, afhankelijk van het kartuizerklooster van Zelem.
Alleen het woonhuis en een gedeelte van de dwarsschuur bleven bewaard. De hoeve ligt wat afgelegen ten opzichte van de weg en is bereikbaar via een oprit. Verankerde en witgekalkte, bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen).
Ten zuiden, woonhuis van anderhalve bouwlaag onder mank dak: onderkelderd hooghuis in de twee eerste traveeën, woonhuis van vier traveeën en aangebouwd stallingengedeelte van drie traveeën uit een latere periode (19de eeuw?). Het hooghuis is voorzien van een apart zadeldak (verspringende nokhoogte). Voormalige kruiskozijnen, thans onder houten latei, waarvan de posten met sponningbeloop bewaard bleven; gedicht rondboogvenster in de achtergevel, vrij smal en hoog, en met een kwarthol beloop; zijgevels voorzien van vlechtingen, top- en schouderstukken; omlopende overhoekse en rechte muizentandfries. Het woonhuis is voorzien van gelijkaardige vensters en drie zoldervensters; gedichte en overkalkte rondboogdeur, waarschijnlijk van natuursteen en voorzien van een kwarthol beloop; een rechte muizentandfries onder de dakrand. Rechthoekige muuropeningen onder houten lateien in het recentere gedeelte.
Ten noorden, twee resterende traveeën van de dwarsschuur, voorzien van een bakstenen korfboogpoort. Aanbouwels onder lessenaarsdak tegen voor- en rechterzijgevel. Een recent woonhuis en een recente stal, respectievelijk op de west- en de oostzijde van het erf.
Bron: SCHLUSMANS F. met medewerking van GYSELINCK J., LINTERS A., WISSELS R., BUYLE M. & DE GRAEVE M.-C. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6n1 (A-Ha), Brussel - Gent. Auteurs: Schlusmans, Frieda Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)