erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID
21746
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/21746
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, uit de 19de eeuw. Gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), gelegen rondom het rechthoekig erf, met hek aan de straatkant.

Ten zuiden, woonhuis met stal (nok loodrecht op de straat) van vijf traveeën. Wit overkalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen op een hoge bakstenen stoel. Twee beluikte vensters en een deur met houten tussendorpel. Een beluikt venster en twee kleine venstertjes in de linkerzijgevel.

Ten oosten (nok parallel aan de straat), bakstenen paardenstal en ten noorden een tot garage omgebouwde paardenstal. Ten westen dwarsschuur met karrenhuis van drie traveeën; leembouw op een lage bakstenen stoel.


Bron: SCHLUSMANS F. met medewerking van GYSELINCK J., LINTERS A., WISSELS R., BUYLE M. & DE GRAEVE M.-C. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6n1 (A-Ha), Brussel - Gent.
Auteurs: Schlusmans, Frieda
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoeve met losse bestanddelen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/21746 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.