erfgoedobject

Pastorie

bouwkundig element
ID: 21786   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/21786

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pastorie
    Deze vaststelling is geldig sinds 01-02-2018

Beschrijving

Alleenstaand, classicistisch getint dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (mechanische pannen), uit het vierde kwart van de 18de eeuw.

Ruime tuinen voor en achter het huis. Bakstenen gebouw op een licht verhoogde begane grond. De gevel is voorzien van steigergaten en gecementeerde banden. Rechthoekige vensters in vlakke zandstenen omlijsting met recente arduinen lekdrempels. De omlijstingen der bovenvensters zijn gecementeerd. Rechthoekige deur in een vlakke zandstenen omlijsting op neuten. De omlijstingen der muuropeningen in de achtergevel zijn gecementeerd.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N1 (A-Ha), Brussel - Gent.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  : 1981


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Pastorie [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/21786 (Geraadpleegd op 19-08-2019)