Pastorie Sint-Andreasparochie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pastorie

Beschrijving

Alleenstaand, classicistisch getint dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (mechanische pannen), uit het vierde kwart van de 18de eeuw.

Ruime tuinen voor en achter het huis. Bakstenen gebouw op een licht verhoogde begane grond. De gevel is voorzien van steigergaten en gecementeerde banden. Rechthoekige vensters in vlakke zandstenen omlijsting met recente arduinen lekdrempels. De omlijstingen der bovenvensters zijn gecementeerd. Rechthoekige deur in een vlakke zandstenen omlijsting op neuten. De omlijstingen der muuropeningen in de achtergevel zijn gecementeerd.