Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, uit de tweede helft van de 18de eeuw, vroeger gelegen op het domein van de abdij Mariëndal. Gebouwen gelegen rondom een rechthoekig, ommuurd erf.

Ten noorden, woonhuis van zes traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), op een gevelsteen gedateerd 1792. Bakstenen gebouw met gecementeerde voorgevel. Gecementeerde steekboogvensters met zandstenen onderdorpels, een gecementeerde steekboogdeur in een dito omlijsting met zandstenen tussendorpel en getralied bovenlicht.

Ten zuiden van het erf, stal van vijf traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen); onderste gedeelte in baksteenbouw, bovenste in stijl- en regelwerk met witgekalkte, lemen vullingen. Ten westen, haaks hierop aansluitend, lage varkensstallen, sterk aangepast.

Buiten het erf, ten westen, bakstenen dwarsschuur thans "Museum 1914".