• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

L-vormige hoeve, met woonhuis uit de 18de eeuw en dienstgebouw uit de tweede helft van de 19de eeuw. Boomgaard en moestuin achter het woonhuis. Mooie ligging.

Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), gelegen rondom het rechthoekig erf.

Boerenhuis (nok loodrecht op de straat) van vijf traveënen één bouwlaag. Witgekalkte voorgevel op een tot aan de onderdorpels der vensters reikende ijzerzandstenen plint; enkele ijzerzandstenen panden in de andere gevels. Beluikte, licht getoogde vensters en dito deur. Zijgevels met aandaken, vlechtingen en schouderstukken.

Haaks dienstgebouw van vijf traveeën (stal en dwarsschuur) met rechthoekige en getoogde muuropeningen.