erfgoedobject

Neoclassicistische stadswoningen

bouwkundig element
ID
21868
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/21868

Juridische gevolgen

Beschrijving

Reeks neoclassicistische getinte breedhuizen, waarvan de nummers 6, 8 en 10 oorspronkelijk een woning vormden van vijf traveeën en drie en een halve bouwlaag onder zadeldak (kunstleien), en nummer 12 bestaat uit twee delen, respectievelijk drie traveeën van drie en een halve bouwlaag, en een hoektravee (Walputstraat) van drie bouwlagen; alle dateren uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Bakstenen gebouwen met bepleisterde en beschilderde lijstgevels, voorzien van rechthoekige vensters met hardstenen lekdrempels en ijzeren borstweringen. Gewijzigde benedenverdieping. De zijgevels van het eerste gebouw zijn van muurvlechtingen voorzien.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N1 (A-Ha), Brussel - Gent.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  : 1981


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Neoclassicistische stadswoningen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/21868 (Geraadpleegd op 22-01-2021)