Kapel Onze-Lieve-Vrouw van de Wipheide

Beschrijving

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van de Wipheide of Molenheide. Haaks ingeplante, neogotische kapel in baksteen onder zadeldak (leien) uit 1858 (zie gevelsteen, links naast deur), omgeven door arduinen schamppalen, voorafgegaan door twee linden.

Rechthoekig grondplan met driezijdige koorsluiting; gebruik van gesinterde baksteen; vooruitspringende fries en hoekpilasters; spitsboogvormige muuropeningen en nis; verbouwingsnaad zichtbaar. Bepleisterd en beschilderd interieur met spitstongewelf.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Lippelo, schetsen, 1864/1.
  • HONINGS A., Bijdrage tot de geschiedenis van Lippelo, 2 delen, Sint-Amands, 1981-1987, deel 1, p. 59-63.
  • MOEYERSOMS F., Klein-Brabant: mariaal oord, sine loco, 1992, p. 103-104.

Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle, Plomteux, Greet