Gemeente Hasselt
Deelgemeente Hasselt

• Actualisatie Hasselt (actualisaties: 27-09-2007 - 18-10-2007).
  • Adrescontrole Hasselt (adrescontroles: 09-11-2007 - 09-11-2007).
  • Inventarisatie Hasselt (geografische inventarisatie: 01-01-1981 - 31-12-1981).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis van het enkelhuistype, drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), uit eind 19de - begin 20ste eeuw.

Bakstenen gebouw met een bepleisterde en beschilderde lijstgevel; licht verhoogde begane grond; decoratie van verticale lijnen en kleine gestileerde bloemen op de penanten; zware puilijst. Rechthoekige vensters in een licht uitspringende geprofileerde omlijsting met rankwerk en gestileerde bloemmotieven op de lateien; gesmeed ijzeren leuningen op de tweede bouwlaag; kordon vormende lekdrempels op de bovenverdieping; rechthoekig balkon met smeedijzeren balkonleuning, geschraagd door twee hermen. Rechthoekig deur zoals de benedenvensters, met kalkstenen trap.