erfgoedobject

Burgerhuis Het Corenvat en Het Cleyn Coren vat

bouwkundig element
ID: 21935   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/21935

Juridische gevolgen

Beschrijving

Breedhuis gelegen op de hoek van de Botermarkt. Neoclassicistisch getint dubbelhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), met huidig uitzicht uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Bakstenen gebouw met een bepleisterde en beschilderde lijstgevel op een beschilderde hardstenen plint. Rechthoekige vensters met beschilderde hardstenen lekdrempel; houten laadvenster op de derde bouwlaag. Rechthoekige deur in een vlakke omlijsting van beschilderde hardsteen. De muuropeningen van de twee rechtse traveeën, het voormalig huis "Het Corenvat" zijn thans gedicht.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N1 (A-Ha), Brussel - Gent.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  : 1981


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Burgerhuis Het Corenvat en Het Cleyn Coren vat [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/21935 (Geraadpleegd op 24-07-2019)