Stadswoning De Suikerton

Beschrijving

Tijdens de 19de eeuw In de Groote Goudbloem genoemd; vanaf de tweede helft van de 19de eeuw smederij, suikerbakkerij en juwelier. Breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen, uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Bakstenen gebouw met gecementeerde lijstgevel in neoclassicistische stijl. Rechthoekige vensters in een geprofileerde omlijsting met versierde sluitsteen, verdwenen op de tweede bouwlaag; kordon vormende lekdrempels en smeedijzeren leuningen. Houten kroonlijst op grote consoles. Houten winkelpui op een recente hardstenen plint.