erfgoedobject

Villa Christiane

bouwkundig element
ID: 21951   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/21951

Beschrijving

Alleenstaand buitenhuis van drie traveeën en twee bouwlagen met kelderverdieping onder zadeldak (mechanische pannen), uit begin 20ste eeuw.

Bakstenen gebouw op een gecementeerde plint, met drie verspringende traveeën: eerste travee met zadeldak, en kroonlijst op klossen; een torenvormige middentravee bekroond door een schilddakje; derde travee met puntgevel. Bakstenen tandlijst onder de kroonlijst, en siermetselwerk op de borstweringen onder de getoogde vensters met arduinen lekdrempel. In de middentravee, getoogde deur met gestrekte houten tussendorpel, daarboven een venster met glasraam en een rondboogdeur. In de derde travee, deurvenster met overluifeld balkon met daarboven een venster met ezelsrugboog.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N1 (A-Ha), Brussel - Gent.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  : 1981


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Villa Christiane [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/21951 (Geraadpleegd op 29-09-2020)