Burgerhuizen

inventaris bouwkundig erfgoed \ bouwkundig relict

Locatie

Provincie Limburg
Gemeente Hasselt
Deelgemeente Hasselt
Straat Luikersteenweg
Locatie Luikersteenweg 27-31, Hasselt (Limburg)
Status Bewaard

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen

Juridische gevolgen

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Burgerhuizen

Deze vaststelling is geldig sinds 01-02-2018.

Beknopte karakterisering

Typologieburgerhuizen
Dateringvóór WO I

Beschrijving

Reeks van drie gelijkaardige breedhuizen; enkelhuizen van twee traveeën en drie bouwlagen met kelderverdieping, onder zadeldak, uit begin 20ste eeuw.

Bakstenen lijstgevels op een hoge plint van breuksteen. Banden van hardsteen in het verlengde der dorpels, en van gele geglazuurde baksteen; houten kroonlijst op klossen, met tandlijst; kroonlijst op lange modillons op nummers 29 en 31. Vensters van verschillende vorm; nummers 27 en 29 zijn voorzien van een rechthoekig balkon met ijzeren hek, nummer 31 van een rechthoekige houten erker. Deuren van verschillende vorm, met hoge bovenlichten.

Bron: Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N1 (A-Ha), Brussel - Gent.

Auteurs: Schlusmans, Frieda

Datum tekst: 1981

Aanvullende informatie

In 2008 herbestemd tot sociale woningen door de sociale huisvestingsmaatschappij Hasseltse Bouwmaatschappij voor Volkswoningen.

Auteur niet publiek (23-12-2015 )

Relaties

maakt deel uit van Hasselt

Hasselt (Hasselt)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.