erfgoedobject

Burgerhuis in eclectische stijl

bouwkundig element
ID: 22017   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22017

Juridische gevolgen

Beschrijving

Breedhuis in eclectische stijl. Enkelhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen) met vorstkam, uit het begin van de 20ste eeuw.

Bakstenen gebouw met een lijstgevel, in de linkertravee voorzien van een risaliet van lichtere baksteen, uitlopend op een schoudergeveltje. Muuropeningen in licht uitspringende bakstenen omlijstingen, rondboogvormig in de linkertravee, getoogd in de overige traveeën; breed rechthoekig balkon met ijzeren hek over de drie rechte vensters der tweede bouwlaag. Gewijzigde benedenverdieping over de drie rechtertraveeën.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N1 (A-Ha), Brussel - Gent.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  : 1981


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Burgerhuis in eclectische stijl [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22017 (Geraadpleegd op 25-09-2020)