erfgoedobject

Burgerhuis De Groote Clock

bouwkundig element
ID: 22034   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22034

Juridische gevolgen

Beschrijving

Breedhuis van vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen), met huidig uitzicht uit de tweede helft van de 19de eeuw, doch oudere kern mogelijk uit de eerste helft van de 19de eeuw (benedenverdieping).

Bakstenen gebouw met een gecementeerde lijstgevel op een gecementeerde plint. Rechthoekige vensters, gecementeerd en met neoclassicistische decoratieelementen op de twee bovenverdiepingen, in een beschilderde hardstenen omlijsting op de benedenverdieping. Gelijkaardige deur. Rechthoekige poort in een hardstenen omlijsting met druiplijst op consoles. Linkerzijgevel met aandak en vlechting.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N1 (A-Ha), Brussel - Gent.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  : 1981


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Burgerhuis De Groote Clock [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22034 (Geraadpleegd op 25-09-2020)