Hoekhuis

Beschrijving

Hoekhuis van drie bouwlagen en respectievelijk twee traveeën, een afgesnuite hoektravee, en een rechtertravee, onder pannen bedaking, 1903 gedateerd op een gevelsteen.

Bakstenen gebouw met verwerking van arduin voor de plint, muurbanden en ornamenten. Gevelordonnantie gemarkeerd door vermelde hoektravrr, uitlopend op een klokgeveltje met driehoekig fronton. Rechts, rondboogvenster op de begane grond; rechthoekige bovenvensters met geprofileerde bovendorpel en lekdrempel; meer uitgewerkte vormen in de hoektravee: deurvenster van bel-etage met sluitsteen en druiplijst, en bekronend driehoekig fronton op consoles op de derde bouwlaag; rondboogvenster op de zolderverdieping; rechthoekig bel-etagebalkon opgevangen door consoles; uitgewerkt ijzeren balkonleuning. Kroonlijst op gebogen houten modillons; later toegevoegde, houten erker in de linkertravee. Verbouwde begane grond op vermeld rechter venster na.