Hoeve Schelfhout

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Schelfhout

Beschrijving

In het Landboek van Puurs (1669) "Nieuwe Hoeve" genoemd. Voormalige abdijhoeve van Sint-Bernards gelegen tussen de spoorlijn en de Expressweg Willebroek-Sint-Niklaas, ten zuidwesten van het hof van Coolhem, aan een pad naast het domein van Coolhem (eertijds vermoedelijk verbonden met, heden door de Rijksweg afgesneden van de A. Meersmansdreef).

Aangepaste, langgestrekte hoeve met uitzicht uit de 18de en 19de eeuw. Verankerde baksteenbouw onder afgewolfd pannen zadeldak met holronde daklijsten en recent aangepaste, getoogde muuropeningen.

Auteurs: Steyaert, Rita