Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Hoekhuis met de Ridderstraat, vier + één + twee traveeën en twee bouwlagen onder afgesnuit zadeldak (mechanische pannen) met dakkapellen, uit begin 19de eeuw.

Bakstenen gebouw met bepleisterde en beschilderde lijstgevels op een beschilderde hardstenen plint; afgeschuinde hoektravee met rechthoekige, hardstenen deur op neuten, waarboven een rechthoekig balkon met gietijzeren hek, het geheel bekroond door middel van een dakkapel.

Rechthoekige vensters in een beschilderde hardstenen omlijsting. Gewijzigde benedenverdieping met behouden, hardstenen puilijst. De zijgevel is voorzien van een risaliet in de eerste travee, met een tot venster omgevormde steekboogpoort in een geblokte omlijsting met sluitsteen en druiplijst.