erfgoedobject

Stadswoningen

bouwkundig element
ID
22094
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22094
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Twee gelijkaardige breedhuizen van het enkelhuistype, elk twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), met uitzicht uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Bakstenen gebouwen met gecementeerde en beschilderde lijstgevels op een beschilderde plint. Rechthoekige en licht getoogde vensters, op de bovenverdieping met kordon vormende lekdrempels; metalen I-balken op de benedenverdieping van nummer 13. Rondboogkapelletje, ingewerkt in de gevel. Linkerzijgevel met aandak en vlechtingen.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N1 (A-Ha), Brussel - Gent.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Stadswoningen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22094 (Geraadpleegd op )