Het Wit Cruys

Beschrijving

Fraai burgerhuis, gelegen op de hoek met de Kortstraat; respectievelijk vier en twee traveeƫn en drie bouwlagen onder afgesnuit zadeldak (Vlaamse pannen); huidig uitzicht uit het midden van de 19de eeuw, kern uit de tweede helft van de 18de eeuw.

Bakstenen gebouw met gecementeerde en beschilderde lijstgevels, en een afgeschuinde hoektravee. Rechthoekige vensters in een geriemde omlijsting met kordon vormende lekdrempels; op de hoek een rechthoekig balkon met recent ijzeren balkonleuning. Gewijzigde begane grond. Houten kroonlijst op klossen.

Auteurs : Schlusmans, Frieda