Langgestrekte hoeve

inventaris bouwkundig erfgoed \ bouwkundig relict

Locatie

Provincie Limburg
Gemeente Hasselt
Deelgemeente Hasselt
Straat Luikersteenweg
Locatie Luikersteenweg 685, Hasselt (Limburg)
Status Bewaard

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Actualisatie Hasselt (actualisaties: 27-09-2007 - 18-10-2007).
  • Adrescontrole Hasselt (adrescontroles: 09-11-2007 - 09-11-2007).
  • Inventarisatie Hasselt (geografische inventarisatie: 01-01-1981 - 31-12-1981).

Juridische gevolgen

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Deze vaststelling is geldig sinds 01-02-2018.

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Langgestrekte hoeve, uit de 19de eeuw, gelegen aan de straat, doch door een haag ervan afgesloten; vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen).

Overkalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen op een hoge bakstenen stoel en gepikte plint; niet zichtbare timmer. Twee beluikte vensters en een deur. Versteende linkerzijgevel, en bakstenen vergroting naar achter toe.

Haaks op het huis, aan de rechterzijde, aangebouwde stalling van baksteen onder lessenaarsdak (Vlaamse pannen). Daarachter een berging van baksteen onder zadeldak. Bakhuis van drie traveeën onder zadeldak (mechanische pannen), met berging onder doorgetrokken dak tegen de rechterzijgevel; stijl- en regelwerk met lemen vullingen; vier zichtbare stijlen.

Bron: Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N1 (A-Ha), Brussel - Gent.

Auteurs: Schlusmans, Frieda

Datum tekst: 1981

Relaties

maakt deel uit van Hasselt

Hasselt (Hasselt)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.