Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Langgestrekte hoeve uit de 19de eeuw, gelegen aan de straat, met moestuin en boomgaard, de verschillende delen met hagen omzoomd. Ordonnantie: stal-woonhuis.

Zeven traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met blauwgekalkte lemen vullingen en enkele versteende trav.; lage bakstenen stoel en gepikte plint; zeven gepikte stijlen. Onderkelderde opkamer in de laatste twee traveeën. Twee beluikte vensters, een klein venster in de opkamer, en een zolderluik; drie rechthoekige deuren in de bakstenen gedeelten.

Aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen de achtergevel. Aangebouwde, bakstenen travee onder lessenaarsdak tegen de linkerzijgevel.

Tegenover het woonhuis, stal en bakhuis van drie traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen), opgetrokken in stijl- en regelwerk als het woonhuis; drie deuren, waarvan twee gekoppelde staldeuren; bakoven van cementblokken onder lessenaarsdak. Pannen beschieting van de rechterzijgevel.