erfgoedobject

Hoeve met losstaande bestanddelen

bouwkundig element
ID: 22166   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22166

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen uit de 19de eeuw, gelegen aan de straat, met een moestuin achter het woonhuis, en een haag langs de achtergevel van het stallingengedeelte.

Gebouwen in stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen op een verhoogde bakstenen stoel en gepikte plint. De voorgevel telt vijf gepikte stijlen. Drie vensters, waarvan een beluikt, en een deur. De achtergevel heeft een uitbouwsel onder lessenaarsdak, voorzien van twee beluikte, getraliede venstertjes. Gedeelteliik versteende rechterzijgevel. Versteend aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen de linkerzijgevel, met golfplaten beschieting in de top.

De dienstgebouwen zijn sterk aangepast.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N1 (A-Ha), Brussel - Gent.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  : 1981


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Hoeve met losstaande bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22166 (Geraadpleegd op 22-09-2020)