Hoeve Pietelbeekwinning

Beschrijving

Voorheen gesloten hoeve, met hoevegebouwen gegroepeerd rondom een gesloten erf, onmiddellijk aansluitend bij het kasteel van Pietelbeek. Alleen de zuidoostelijke vleugel aan de straatzijde bleef bewaard, doch sterk aangepast (1975).

Bakstenen gebouw onder zadeldak, met centrale, rondboogvormige inrijpoort, voorzien van een trapezoïdale sluitsteen met jaartal 1767; gesmeed ijzeren muurankers op de linkerzijgevel vormen eveneens het jaartal 1767. De straatgevel is voorzien van vierkante venstertjes in een kalkstenen omlijsting. De noordwestgevel aan de erfzijde werd volledig verbouwd