erfgoedobject

Semi-gesloten hoeve

bouwkundig element
ID: 22178   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22178

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 01-02-2018

Beschrijving

Semi-gesloten hoeve uit de 19de eeuw. Woonhuis van drie traveeën onder afgewolfd zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen); stijl- en regelwerk met lemen vullingen; niet zichtbare timmer.

De gevel is gedeeltelijk verbouwd: bakstenen stoel tot aan de onderdorpels van de vensters en bakstenen zijgevel met drie rechthoekige vensters aan de straatzijde.

Dwarsschuur van vier traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen); stijl- en regelwerk met lemen vullingen op een bakstenen stoel; vijf gepikte stijlen. Bakstenen zijgevels.

Varkensstal, tegenover het woonhuis, grotendeels van baksteen; zadeldak (Vlaamse pannen); drie houten deuren. Stal van vier traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen) aan de straatzijde; stijl- en regelwerk met lemen vullingen op een bakstenen stoel; zeven gepikte stijlen, en windschoren in de eerste en derde travee; twee deuren.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N1 (A-Ha), Brussel - Gent.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  : 1981


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Semi-gesloten hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22178 (Geraadpleegd op 14-08-2020)