erfgoedobject

Semi-gesloten hoeve

bouwkundig element
ID
22178
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22178

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Semi-gesloten hoeve uit de 19de eeuw. Woonhuis van drie traveeën onder afgewolfd zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen); stijl- en regelwerk met lemen vullingen; niet zichtbare timmer.

De gevel is gedeeltelijk verbouwd: bakstenen stoel tot aan de onderdorpels van de vensters en bakstenen zijgevel met drie rechthoekige vensters aan de straatzijde.

Dwarsschuur van vier traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen); stijl- en regelwerk met lemen vullingen op een bakstenen stoel; vijf gepikte stijlen. Bakstenen zijgevels.

Varkensstal, tegenover het woonhuis, grotendeels van baksteen; zadeldak (Vlaamse pannen); drie houten deuren. Stal van vier traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen) aan de straatzijde; stijl- en regelwerk met lemen vullingen op een bakstenen stoel; zeven gepikte stijlen, en windschoren in de eerste en derde travee; twee deuren.


Bron: SCHLUSMANS F. met medewerking van GYSELINCK J., LINTERS A., WISSELS R., BUYLE M. & DE GRAEVE M.-C. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6n1 (A-Ha), Brussel - Gent.
Auteurs: Schlusmans, Frieda
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Semi-gesloten hoeve [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22178 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.