Semi-gesloten hoeve

inventaris bouwkundig erfgoed \ bouwkundig relict

Locatie

Provincie Limburg
Gemeente Hasselt
Deelgemeente Hasselt
Straat Rapertingenstraat
Locatie Rapertingenstraat 94, Hasselt (Limburg)
Status Bewaard

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Actualisatie Hasselt (actualisaties: 27-09-2007 - 18-10-2007).
  • Adrescontrole Hasselt (adrescontroles: 09-11-2007 - 09-11-2007).
  • Inventarisatie Hasselt (geografische inventarisatie: 01-01-1981 - 31-12-1981).

Juridische gevolgen

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Deze vaststelling is geldig sinds 01-02-2018.

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Semi-gesloten hoeve uit de 19de eeuw. Woonhuis van drie traveeën onder afgewolfd zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen); stijl- en regelwerk met lemen vullingen; niet zichtbare timmer.

De gevel is gedeeltelijk verbouwd: bakstenen stoel tot aan de onderdorpels van de vensters en bakstenen zijgevel met drie rechthoekige vensters aan de straatzijde.

Dwarsschuur van vier traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen); stijl- en regelwerk met lemen vullingen op een bakstenen stoel; vijf gepikte stijlen. Bakstenen zijgevels.

Varkensstal, tegenover het woonhuis, grotendeels van baksteen; zadeldak (Vlaamse pannen); drie houten deuren. Stal van vier traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen) aan de straatzijde; stijl- en regelwerk met lemen vullingen op een bakstenen stoel; zeven gepikte stijlen, en windschoren in de eerste en derde travee; twee deuren.

Bron: Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N1 (A-Ha), Brussel - Gent.

Auteurs: Schlusmans, Frieda

Datum tekst: 1981

Relaties

maakt deel uit van Hasselt

Hasselt (Hasselt)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.