Semi-gesloten hoeve van 1912

Gemeente Hasselt

• Actualisatie Hasselt (actualisaties: 27-09-2007 - 18-10-2007).
  • Adrescontrole Hasselt (adrescontroles: 09-11-2007 - 09-11-2007).
  • Inventarisatie Hasselt (geografische inventarisatie: 01-01-1981 - 31-12-1981).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve van 1912

Beschrijving

Nr. 155. Semi-gesloten hoeve, in 1912 opgericht met gebruik van een oudere timmer. Gebouwen in stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen onder zadeldak (Vlaamse en mechanische pannen), gegroepeerd rondom het rechth. erf, door een ijzeren hek van de straat afgesloten.

Ten O., woonhuis van vier trav. onder mank zadeldak met-recente dakkapel. Overkalkte gevel met een verhoogde bakstenen stoel; vijf ankerbalken; twee bolkozijnen en een deur. N.-zijgevel (straatzijde) met gepikt ankerbalkgebint met tussenbalkstandjuk en nokstijl.

Ten Z., varkensstallen onder lessenaarsdak met luifel; vier trav. met twee zolderluiken en vier deuren, waarvan twee gekoppeld. Aan de N.-zijde van het erf, bakstenen varkensstal onder lessenaarsdak, verbouwd in 1970. Ten W., dwarsschuur met koestal, drie trav. onder mank zadeldak; drie zichtbare, gepikte stijlen; het deurtje van de koestal is gekoppeld aan de lage poort; N.zijgevel (straatzijde) met ankerbalkgebint, tussenbalkstandjuk en onderbroken dakzuil. Bakhuis van twee trav. en bakstenen bakoven onder zadeldaken. ten W.. achter het woonhuis (845).