erfgoedobject

Hoeve met losstaande bestanddelen

bouwkundig element
ID: 22219   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22219

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, naar verluidt gebouwd circa 1920. Gebouwen in stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen op een lage, bakstenen stoel en gepikte plint; zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen).

Ten noordoosten van het erf, woonhuis met dwarsschuur in het verlengde (nok parallel aan de straat) van vijf traveeën. Gepikte stijlen (elf in de voorgevel, zes in de erfzijdegevel), en wandplaatschoren: een in de tweede en twee in de vierde travee. Twee vensters, een deur en een schuurpoort. Varkensstal in een bakstenen aanbouwsel tegen de erfzijdegevel.

Ten zuidwesten van het erf, stal van drie traveeën. Bakhuis van twee traveeën ten noordwesten.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N1 (A-Ha), Brussel - Gent.
Auteurs : Schlusmans, Frieda
Datum  : 1981


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Hoeve met losstaande bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22219 (Geraadpleegd op 20-05-2019)