Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

met losse bestanddelen, uit de 19de eeuw. Gebouwen in overkalkt stijlen regelwerk met lemen vullingen onder zadeldaken (Vlaamse pannen) op hoge bakstenen stoel, gegroepeerd rondom het rechthoekig erf.

Oorspronkelijk woonhuis (thans stal) met dwarsschuur en stal in het verlengde, ten noordwesten van het erf (nok loodrecht op de straat). Lemen vullingen op sommige plaatsen door baksteen vervangen. Drie deuren en een schuurpoort in de erfzijdegevel. Aangebouwde travee onder lessenaarsdak tegen de linkerzijgevel, recent bakstenen aanbouwsel tegen de rechterzijde. Haakse varkensstal in het midden der erfzijdegevel (drie traveeën).

Ertegenover, huidig woonhuis met stal, zeven traveeën. Uiterste traveeën (twee links, één rechts) van cementblokken. Vijf resterende traveeën in leembouw, deels blauw, deels witgekalkt; zes zichtbare tussenstijlen en twee regels waartussen twee houten bolkozijnen. Een tussenstijlschoor in de zevende travee.