Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Boodschap

Beschrijving

Neoromaanse zaalkerk door een chronogram boven het portaal gedateerd 1890 (seCUnDa DIe JUnII ConseCraVIt DoUtreLoUX), met volgende plattegrond: vierkante westtoren, éénbeukig schip van vier traveeën, en een drielobbig koor. Baksteenbouw met afwerking van hardsteen. Bepleisterd en beschilderd interieur.

Mobilair: Onze-Lieve-Vrouwebeeld, hout (16de eeuw).

Aanvullende informatie

Het orgel in de Sint-Jozefkerk is een occasie-instrument dat aangekocht werd in 1894. Het is een werk dat met vrij grote zekerheid kan toegeschreven worden aan de laatste generatie van de Gentse orgelmakers Van Peteghem en dateert van circa 1855. Dergelijke orgels zijn zeldzaam.

• Onroerend Erfgoed Limburg, Digitaal beschermingsdossier DL002296, 20 orgels in Limburg (S.N., 2003).