Drie burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Drie burgerhuizen

Beschrijving

Gelijkaardige enkelhuizen uit het tweede kwart van de 20ste eeuw; identieke, in spiegelbeeld gebouwde nummers 70 en 72 naar ontwerp van van architect Spiessens van 1939.

Bakstenen lijstgevels van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak (nok parallel aan straat), licht verhoogde begane grond met erkers, doorlopende puilijst. Hogere deurtravee met op bovenverdieping lisenen en langwerpige vensters, nummer 72 met bewaard glas in lood. Rechthoekige vensters met tegelomlijsting, deels vernieuwd houtwerk.

Nummer 68 met parement van gele baksteen, erker en halfcirkelvormig venster rechts.

Nummers 70 en 72 met rondboogdeuren in tegelomlijsting met gekleurd glas in lood.