Dokterswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dokterswoning

Beschrijving

Oorspronkelijk één dubbelhuis van totaal zes traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak (nok parallel aan straat), opgetrokken als dokterswoning volgens bouwaanvraag van 1873.

Ontpleisterde lijstgevels met hardstenen puilijst en bepleisterde fries; houten kroonlijst op modillons en consoles, volgens de bouwaanvraag eertijds met bekronend gebogen fronton onderbroken door topstuk. Centrale travee met markerende pilasters en hardstenen balkons met balusters, latere rechthoekige deuren: oorspronkelijke deur in vijfde travee.

Rechthoekige vensters, in nummer 26 met behouden geriemde en bepleisterde omlijsting, op bovenverdieping voorzien van oren. Sterk aangepaste nummer 24.

• GEMEENTE-ARCHIEF PUURS, Bouwaanvragen, 1873, nummer 6.

Auteurs: Steyaert, Rita