Sint-Janskapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Janskapel

Beschrijving

Voormalige Onze-Lieve-Vrouwekapel, heden Sint-Janskapel. Rechthoekig gebouwtje met driezijdige apsis, overdekt door middel van een afgewolfd zadeldak (Vlaamse pannen) met overhoeks, westelijk dakruitertje; op een gevelsteen gedateerd 1704.

Gecementeerde baksteenbouw gemarkeerd door overhoekse en gewone lisenen. Getraliede rechthoekige venstertjes in houten kozijnen met kalkstenen dorpel aan weerszij van de westelijke rondboogdeur, ingeschreven in een rechthoekige omlijsting; bekronende oculus en soortgelijke muuropening bovenaan de noord- en zuidgevels.

Mobilair: Madonna-met-de-Druiventros, gepolychromeerde eik (15de eeuw); Sint-Ambrosius, gepolychromeerde eik (tweede helft van de 18de eeuw).

Twee bidbanken van respectievelijk 1664 en 1731 (gedateerd).