Oud Gemeentehuis van Puurs

Beschrijving

Voormalig gemeentehuis, nu vestiging van het Rode Kruis. Aanvankelijk plan van 1827 opgesteld door meester-metser P.J. Meeus, aangepast plan van architect F. Stoop van 1828.

Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan straat, Vlaamse pannen) van 1829 (zie gevelsteen). Ontpleisterde lijstgevel met pilasters op bovenverdieping Rechthoekige muuropeningen. Aangepaste begane grond en zijgevel met nieuwe bekleding.

• PEPERMANS G., Eerste gemeentehuis van Puurs, in Heemkundig jaarboek, XVI-XVII-XVIII, 1981-1982-1983, 120-122.

Auteurs :  Steyaert, Rita