Hoeve met losse bestanddelen

Gemeente Hasselt

• Actualisatie Hasselt (actualisaties: 27-09-2007 - 18-10-2007).
  • Adrescontrole Hasselt (adrescontroles: 09-11-2007 - 09-11-2007).
  • Inventarisatie Hasselt (geografische inventarisatie: 01-01-1981 - 31-12-1981).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, uit de 19de eeuw, bereikbaar langs een korte, gekasseide oprit, door een hekje afgesloten. Gebouwen in overkalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), rondom het rechthoekig erf.

Ten noordwesten, woonhuis (nok loodrecht op de straat) van vier traveeën op een hoge bakstenen stoel. Drie vensters, een zolderluik en twee deuren. Onderkelderde opkamer in de eerste travee van de achtergevel. Pannen beschieting der beide zijgevels.

Ten zuidwesten, dwarsschuur van twee traveeën met recent karrenhuis tegen de achtergevel. Pannen beschieting van de noordwestgevel. Recente, haakse aanbouw van cementblokken.