Semi-gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Semi-gesloten hoeve, met kern uit eind 18de - eerste helft 19de eeuw. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), gelegen rondom het rechthoekig erf, dat met een recente poort van de straat is afgesloten. Van de oude kern blijven slechts het woonhuis en de schuur over, de noordwestvleugel werd in 1936 van nieuwe gevels voorzien.

Ten zuidwesten, witgekalkt woonhuis van vier traveeën, op een gepikte plint; onderkelderde opkamer in de eerste travee; drie houten kozijnen, enkel beluikt, het linkse voorzien van diefijzers; twee zolderluiken. Aangepaste achtergevel met recente aanbouw. Linkerzijgevel met aandak en vlechtingen. Kleine stal, leembouw, in het verlengde van het woonhuis.

Ten zuidoosten, ruime dwarsschuur, voorzien van een rechthoekige poort onder houten latei en enkele gelijkaardige kleinere muuropeningen. Karrenhuis onder lessenaarsdak tegen de achtergevel. Zijgevels met aandaken en vlechtingen.